Diabetische voet

Bij diabetici is het gevoel in voeten en benen verminderd. Door stoornissen in de bloedsomloop genezen wondjes of beschadigingen aan de voet moeilijker.

Bij een klein wondje is men snel geneigd te denken dat dit wel overgaat. Maar bij diabetes kunnen kleine wondjes ernstige gevolgen hebben.

Doordat diabetische voeten extra zorg nodig hebben mogen deze alleen worden behandeld door de voetverzorger die daar speciaal voor is opgeleid. Door regelmatige inspectie worden afwijkingen aan voeten tijdig gesignaleerd.

Vita Voet is gespecialiseerd verzorging van de voeten van diabeten. In veel gevallen wordt deze behandeling door de zorgverzekeraar vergoed.

Reumatische voet

Meer dan 70% van de mensen met reuma krijgt op den duur voetklachten. Door (soms ernstige) vergroeiingen kunnen drukplekken ontstaan die ook met goed orthopedisch schoeisel niet altijd te voorkomen zijn.

Een goede voetbehandeling kan veel leed voorkomen of verzachten. Dit kan een gunstige uitwerking hebben op de mobiliteit.

Vita Voet heeft de aantekening 'reumatische voet'. Dit is een extra opleiding met een verplichte vijfjaarlijkse bijscholing. Zo verzekert u zich van kwaliteit en in de meeste gevallen van een vergoeding door de zorgverzekeraar.

Schimmelnagels

Schimmelnagels is een probleem waar de meeste mensen mee te maken hebben. U kunt ze overal op lopen zoals zwembaden, sauna's, hotels of simpelweg met het passen van schoenen. Even een gebrek aan weerstand en u heeft het te pakken.

Er zijn verschillende therapie├źn om nagelschimmels te bestrijden. Door middel van druppels die u kunt kopen bij de pedicure of drogist, en met een regelmatig bezoek aan de pedicure.

Vita Voet is gespecialiseerd in het behandelen en verzorgen van schimmelnagels.

#

Maak een afspraak